Betjent dømt for at gnide underliv mod kvindebagdel

En 52-årig politimand gik forrige vinter over stregen, da han i forhold til en ung kvinde forsøgte at opnå lidt mere end almindeligt hyggeligt selskab.

Nu må betjenten i 40 dage nøjes med det selskab, som han kan opstøve i Kriminalforsorgens fængsler, for Østre Landsret har onsdag bestemt, at betjenten skal bag tremmer for blufærdighedskrænkelse.

Politimandens overgreb mod kvinden, som på det tidspunkt var i begyndelsen af 20'erne, skete, da hun henvendte sig på politistationen. Her kom hun, fordi hun skulle generhverve sit kørekort.

Betjenten tog kvinden med ind i et lokale, hvor han forulempede hende. Han er dømt for at holde hendes hænder fast på ryggen og for at gnide sit underliv mod hendes bagdel.

Inden da skulle betjenten ifølge dommen have kysset sit offer på munden, og den behandling har først byretten, og nu også Østre Landsret, vurderet til at være en krænkelse af kvindens blufærdighed.

Betjenten skulle også have lovet kvinden, at han nok skulle sørge for, at hun ville bestå den forestående køreprøve.

Landsretsdommen er en stadfæstelse af en dom fra Retten i Roskilde, der faldt i januar. Dengang blev betjenten frifundet for yderligere anklager om, at han skulle have sendt sms'er af seksuel karakter til kvinden.

Betjenten har under sagen nægtet sig skyldig, men landsrettens dom står ikke til at ændre, da det kun er sager er særlig principiel karakter, der kan ankes til Højesteret.

Med en ubetinget fængselsdom i bagagen står betjenten til at miste sit job i politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip