Betjent kæmpede for at redde Cillas liv

En politibetjent fra Københavns Politi var blandt de første på stedet, da 46-årige Cilla Olander Johansson mistede livet på H.C. Andersens Boulevard i København natten til 2. november i fjor.

Betjenten holdt sammen med en kollega i en patruljevogn i et kryds, da den BMW, som kort efter ramte Cilla Johansson og dræbte hende, bragede forbi.

- Min vurdering er, at han kørte over 100 kilometer timen, så jeg kiggede på min kollega, og vi meldte ind til vagtcentralen, at vi ville sætte efter, fortæller betjenten tirsdag i Københavns Byret.

Her er en 23-årig mand tiltalt for uagtsomt manddrab og for at have bragt andres liv i fare.

Kort efter at BMW'en var kørt forbi patruljevognen, skete den tragiske ulykke, hvor Cilla Johansson blev dræbt.

Betjenten fortæller, at han knælede ved siden af kvinden for at yde førstehjælp, og han valgte at bede en kollega om at fjerne kvindens kæreste fra stedet.

- Han sad og aede hende. Jeg tror, han var i chok. Da jeg sætter mig ned, så puffer han mig væk, fortæller politimanden.

Betjenten sad ved den dødeligt kvæstede kvinde, indtil ambulancen nåede frem.

- Det er svært at sige, for man mister tidsfornemmelsen i sådan en situation, men der går ikke ret lang tid, før den første ambulance er på stedet, fortæller betjenten.

Et andet vidne, som holdt på cykel i et lyskryds nær ulykkesstedet, fortæller om sin oplevelse af ulykken:

- Der kom en bil forbi mig. Da det bliver rødt, gasser han op, og jeg hører et stort brag. Jeg troede først, at han havde ramt en cykel eller en scooter, fortæller vidnet.

Der ventes dom i sagen onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip