Betjent redder en livløs pige ud af brændende hus - 18 år senere får han en en mystisk besked

Ane Sørensen

426 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

En brand hærgede i 1998 et lejlighedskompleks i den amerikanske stat Connecticut. Politi og brandvæsen hastede til den brændende ejendom, hvor de forsøgte at redde de familier, som boede i bygningen.

Peter Getz var blandt betjentene. Der ventede ham et grufuldt syn, da han nåede frem til stedet. Her så han nemlig en femårig pige ligge livløs. Hendes lille krop var dækket af sod og røg.

Det skriver Newsner.

Peter Getz løftede pigen op og bar hende væk fra ejendommen. Men der var ingen ambulance til hende, så Peter Getz besluttede sig for, at han selv ville køre pigen på sygehuset.

På vejen gav Peter Getz pigen førstehjælp på bilens bagsæde. Da de nåede frem, var pigen begyndt at trække vejret igen.

Selvom der er gået 18 år siden den skæbnesvangre dag, har Peter Getz aldrig glemt den lille pige. Flere år efter branden havde han kontakt til hendes familie og talte jævnligt pigens mor.

Det vidste pigen - som hedder Josi Aponte - bare ikke. Hun havde dog en plan om, at hun ville høre mere om den skrækkelige brand, når hun blev ældre.

Derfor fandt Josi for to år siden frem til Peter Getz på det sociale medie Facebook, hvor hun sendte ham en besked.

Siden har de to udviklet et særligt venskab. Sommetider mødes de for at spise frokost sammen og Josi siger, at hun betragter Peter Getz som sin skytsengel.

For nylig blev Josi færdig med at studere, og Peter Getz var med på hendes store dag, så han kunne ønske hende tillykke.

Mød Peter Getz og Josi i videoen lige her.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: