Betjent sprøjtede peberspray ind i bil med et barn

En politimand gik over stregen, da han en aften standsede en bil på motorvejen og sprøjtede peberspray ind i bilen, hvor der blandt andet var et lille barn.

Det mener Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der kalder betjentens adfærd "meget kritisabel", fremgår det af en pressemeddelelse.

En aften besluttede politimanden at standse en personbil på motorvejen på grund af en overtrædelse af færdselsloven. Da bilen standsede, gik betjenten hen mod den med pebersprayen trukket.

Politimanden mente ikke, at passageren på forsædet tav stille og forholdt sig ro, som vedkommende havde fået besked på. Da passageren så på et tidspunkt løftede en arm og drejede overkroppen, sprøjtede betjenten peberspray ind i bilen.

Ifølge DUP er brugen af peberspray i den situation, hvor der var flere personer i bilen - herunder et lille barn - i strid med reglerne om politiets brug af peberspray.

DUP har ved sin afgørelse lagt vægt på, at politimanden havde standset bilen på grund af en færdselsforseelse, og at brugen af peberspray ikke var nødvendig for at stoppe et påbegyndt eller overhængende angreb, som betjenten ellers har forklaret.

Politiklagemyndigheden henviser desuden til retspraksis fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Domstolen har blandt andet i en sag fra Estland fundet, at anvendelse af peberspray i en fængselscelle var uberettiget, fordi peberspray kan have alvorlige følger.

Domstolen lagde i den forbindelse vægt på, at peberspray ifølge Den Europæiske Torturkomité ikke bør anvendes i lukkede rum.

Det har ikke været muligt at få oplyst hvor i landet eller hvornår, episoden fandt sted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip