Betjente affyrer flere varselsskud efter lang biljagt

Fire gange affyrede politiet varselsskud, da betjente onsdag aften følte sig truet af en ung mand, som forinden havde forsøgt at flygte fra ordensmagten i bil.

- Umiddelbart er det en rutinemæssig standsning af et personkøretøj nede omkring Motorring 3 i nærheden af Bagsværd. Det ønsker han ikke, og han øger så hastigheden til mellem 150 og 200 kilometer i timen og kører i nordgående retning på Hillerødmotorvejen, siger vagtchef Peter Olesen fra Nordsjællands Politi.

Flere patruljevogne deltog i biljagten, som sluttede på Kulsviervej i Hillerød. Her spærrede patruljevogne vejen og gjorde det umuligt for den 19-årige at køre videre.

- Dér har han en truende adfærd, der gør, at man bliver nødt til at afgive varselsskud og benytte sig af peberspray, hvorefter hans adfærd bliver normaliseret, og han kan blive anholdt uden større dramatik, siger Peter Olesen.

I første omgang skød betjentene to gange, men da det ikke gav den ønskede effekt, affyrede de yderligere to varselsskud, siger vagtchefen.

Den unge mand havde et våben på sig og yderligere et våben i bilen. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilke våben der er tale om.

Manden, der er fra Lyngby, skal afhøres af politiet torsdag for blandt andet at finde ud af, hvorfor han i første omgang stak af.

Der skal også tages stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør på grund af overtrædelser af våbenloven, færdselsloven og trusler mod politifolkene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip