To betjente dræbt i USA: Mistænkt flygtede i politibil

To politibetjente er lørdag aften lokal tid blevet skudt og dræbt i den centrale del af byen Hattiesburg i delstaten Mississippi i det sydøstlige USA. Politiet søger efter en eller to mistænkte personer, oplyser lokale medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Retsmedicineren fra Forest County, Butch Benedict, oplyser ifølge avisen The Clarion-Ledger, at begge de navngivne betjente efter skuddramaet blev ført til sygehuset, hvor de blev konstateret døde.

Myndighederne har ikke sagt noget om, hvad motivet for angrebet er, men sagt, at de to mistænkte er brødre på 26 og 29 år. Den ældste er blevet anholdt søndag morgen, mens den yngste af brødrene fortsat er på fri fod.

Begge brødre har en plettet straffeattest, som indeholder narko- og våbenrelaterede lovovertrædelser, skriver avisen.

Borgmesteren i Hattiesburg, Johnny DuPree opfordrer byens borgere til at holde sig indendøre, mens politiet søger efter den anden mistænkte.

Borgmesteren hylder politifolkenes arbejde for at sikre byens borgere, samtidig med at han ifølge avisen også understreger, at den eller de, der har dræbt betjentene, ikke skal føle sig sikre i byen Hattiesburg.

The Clarion-Ledger siger, at politifolkene lørdag aften standsede en bil. Den ene betjent gik hen mod køretøjet, men først da han fik følge af sin kollega, faldt skuddene.

Den ene af de formodede gerningsmand flygtede fra stedet i betjentenes patruljevogn, oplyser den lokale tv-station 7WDAM. Flugtbilen blev siden fundet efterladt nær et godstogsområde i byen.

Avisen oplyser, at det er det første politidrab i Hattiesburg i 30 år.

En civilklædt politimand i New York døde mandag, efter at han var blevet skudt i hovedet af en gerningsmand. Han var den tredje betjent i tjeneste, der er blevet dræbt i løbet af de seneste fem måneder, efter at to betjente blev dræbt i New York i december.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip