Betjente ignorerede stening af gravid kvinde i Pakistan

Den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, forlanger svar på, hvorfor politibetjente tilsyneladende så passivt til, da en gravid kvinde blev stenet og tæsket til døde af sin familie uden for en retsbygning i Lahore.

Ifølge premierministerens kontor kræver han en redegørelse for forløbet.

25-årige Farzana Iqbal blev angrebet tirsdag, fordi hun havde giftet sig med den mand, hun elskede.

Manden siger, at politiet forholdt sig passivt i de 15 minutter, det tog at slå kvinden ihjel.

- Jeg tiggede dem om at hjælpe os, men de sagde, at det ikke var deres pligt, siger Muhammed Iqbal til Reuters.

- Jeg tog min trøje af (for at vise ydmyghed, red.) og tiggede dem om at redde hende, siger enkemanden, der samtidig indrømmer, at han dræbte sin første kone på grund af kærlighed til netop Farzana Iqbal.

- Jeg var forelsket i Farzana, og jeg dræbte min første kone på grund af den kærlighed, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Muhammed Igbal undgik fængsel på grund af Pakistans kontroversielle blood-penge love, hvor man kan betale erstatning til ofrets familie. Menneskerettighedsgrupper frygter, at det samme kan ske i sagen vedrørende Farzana Iqbal.

I Pakistan, et overvejende muslimsk land med 180 millioner indbyggere, forventes kvinder flere steder at indgå arrangerede ægteskaber. Hvis de nægter, er æresdrab ikke ualmindelige.

Mange pakistanske familier mener, at det ikke er ærbart for kvinder at forelske sig og selv vælge deres mand.

Umiddelbart efter hændelsen sagde politiet, at Farzana var blevet stenet.

Hendes mand fortæller imidlertid til Reuters, at hendes familiemedlemmer ikke havde kastet sten, men derimod hamret dem mod hende.

Alle de mistænkte, undtagen hendes far, der er tilbageholdt, er forsvundet. Ifølge en politikilde har faren forklaret, at der var tale om et æresdrab.

Den 25-årige kvinde havde tilsyneladende krænket sin familie ved at gifte sig med Iqbal i stedet for med sin fætter, som familien havde bedt hende om.

Det nygifte par var tirsdag morgen mødt op i retten i Lahore for at bevidne, at deres ægteskab var ægte, efter at Farzanas familie havde påstået, at hun var blevet kidnappet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip