Betjente om terror: Noget skulle måske være gjort anderledes

Det er nemt at være bagklog, og noget skulle måske have været gjort anderledes.

Sådan lyder det fra Politiforbundet i kølvandet på, at flere vidner tirsdag - anonymt, ganske vist - giver deres version af, hvad der skete i Krudttønden under det første af i alt to væbnede angreb på uskyldige mennesker i København i forrige weekend.

De anonyme vidner forklarer til Politiken og Jyllands-Posten, at det var civile, der måtte ringe 112, at de fremmødte betjente sad med ryggen til Krudttøndens hoveddør, og at en betjent ikke havde sin udleverede skudsikre vest på.

- Man kan sige, at nu starter det store bakspejl, siger formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt til Ritzau.

- Ja, det ville være fantastisk, hvis politiet hele tiden kunne se to minutter ind i fremtiden. Det er så nemt at sidde og pege fingre af noget, der måske skulle være gjort anderledes, siger han.

- Det her vidste vi jo godt ville komme og ja, set i bakspejlet skulle noget måske have været gjort lidt anderledes.

Spørgsmål: Hvad?

- Jamen, for søren, det kræver jo ikke den store ledvogter-eksamen at sige, at hvis vi vidste, hvad der skulle ske, og at en vanvittig mand ville begynde at skyde ude på gaden, så havde vi jo taget vores forholdsregler, siger betjentenes formand og fortsætter:

- Misforstå mig ikke, det er helt naturligt og helt fair, at folk stiller spørgsmål, og vi kan jo altid blive bedre. Men det er jo en ny situation, vi står over for.

Politiet er i gang med at undersøge forløbet omkring håndteringen af terrorangrebet, hvor en 22-årig mand først åbnede ild mod et debatarrangement med tegneren Lars Vilks, hvorefter han mange timer senere henrettede en jødisk mand med koldt blod på åben gade foran synagogen i Krystalgade.

Ifølge Claus Oxfeldt formoder han, at der "går en måneds tid", før undersøgelsen er færdig.

Spørgsmål: Ser I også gerne en uvildig - forstå mig ret - undersøgelse af sagen?

- Nej, jeg synes, at man kan klare det selv. Vi er så ærekære, at vi ingen som helst problemer har med at sige, hvis der er noget, der skulle have været gjort anderledes i fremtiden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip