Betjente rydder protestlejr i Hongkong

Politiet i Hongkong har tidligt fredag morgen ryddet en prodemokratisk protestlejr i Mong Kok-området, oplyser flere internationale medier.

Demonstranterne satte sig ikke til modværge, mens barrikaderne, som de har opstillet over de seneste uger, blev fjernet af et stort antal betjente.

Tidligere på ugen førte lignende aktioner fra politiets side til sammenstød mellem politi og aktivister.

Demonstranterne, der primært udgøres af studerende, kræver demokratiske reformer i den tidligere britiske kronkoloni. Protesterne er blevet udløst af et krav fra det kommunistiske styre i Kina om at forhåndsgodkende kandidater, som ønsker at stille op til valget i 2017 om at blive Hongkongs nye leder.

Opbakningen til Paraplyrevolutionen, som protesterne er blevet kaldt, er løbende blevet mindre, i takt med at frustrationen over, at demonstranterne blokerer trafikken i det centrale Hongkong, er vokset.

Der var angiveligt kun cirka 30 demonstranter tilbage i den lejr, som politiet ryddede fredag.

Aktionen fredag morgen er den tredje i denne uge fra politiets side. Betjentene ankom i kampudstyr for at fjerne de telte og vejspærringer, som har blokeret området.

Hongkongs øverste leder sagde torsdag, at han håber på, at dialogen med demonstranterne vil komme i gang allerede i næste uge.

- De seneste dage har vi over for studenterne givet udtryk for, at vi ønsker at starte en dialog for at få diskuteret stemmeret så hurtigt som muligt, sagde Leung Chun-ying til journalister torsdag.

Tidligere forsøg på dialog mellem demonstranter og myndigheder i Hongkong har alle slået fejl.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip