Betjente skød mod kampehunde: Gik amok og dræbte får i Ringsted

Skrevet af Ann Katrine Warren

21/11/2012

Mest læste i dag

 

I vild blodrus løb to kamphunde rundt i en indhegning med får nær Ringsted. Hundene reagerede ikke, da betjente forsøgte at skræmme dem væk fra marken, først da der blev affyret skud stak de af.

Politiet blev mandag formiddag kaldt til en mark på Ejlstrupvej uden for Ringsted, hvor de to kamphunde var gået amok i en indhegning med otte får. Betjentene råbte af hundene for at få dem standset, men dyrene fortsatte i deres blodrus med at skambide fårene. Til sidst rettede betjentene deres tjenestepistoler mod hundende og affyrede skud. Herefter flygtede hundende fra folden.

Hundene havde nået at dræbe to får og skambide fire andre.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man ved hjælp af beboere i området hurtigt fandt frem til en 26-årig mandlig hundeejer. Han havde den ene kamphund hos sig, og hunden blev straks beslaglagt af betjentene.

Hundeejerens anden hund var ikke på adressen, men man fandt tirsdag formiddag frem til kamphunden, som nu også er i politiet varetægt. Begge hunde er anbragt på dyreinternat og skal racebestemmes for at fastslå, om der er tale om ulovlige kampehunde.

Ejeren er sigtet for overtrædelse af hundeloven.