Betjentes domme for sladder, løgn og narko truer omdømme

Skrevet af admin

15/01/2014

Dagens topnyheder

Vilde politifester med druk og kanonslag har givet bøder til festbetjente.

Byretten sendte en politimand 30 dage bag tremmer for kokain og trusler i nattelivet, mens en 38-årig betjent fra Rigspolitiet blev straffet med otte dagbøder af 500 kroner for doping og registermisbrug.

Derudover fik hunden Thors politi-redningsmand i december 60 dages betinget fængsel for sin aktion.

Den seneste tid har budt på prekære sager, hvor politimænd har overskredet deres magtbeføjelser og brudt loven.

Nu er turen kommet til sager, hvor hemmelige efterforskningsdetaljer blev røbet, og en sjællandsk betjent er anklaget for at have krænket en ung kvinde på en politistation.

Og selv om Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, afviser, at der er tale om en tendens, erkender han, at sagernes sammenfald i tid kan have negative følger for politiet.

- Det kan have den konsekvens, at der er mindre tillid til politiet, og det vil sige, at man ikke har særlig høj troværdighed, når man kommer ud til noget. Én sag er jo en sag for meget hver gang, siger han.

Onsdag tager Østre Landsret hul på sagen, hvor en 32-årig politimand i september blev idømt 40 dages ubetinget fængsel for at have talt over sig til en tatovør, afsløret fortrolige oplysninger og advaret tatovøren om at låne sin bil til to navngivne personer.

Betjenten er suspenderet fra tjeneste, men nægter sig skyldig.

Retten i Roskilde afsiger torsdag dom over en 52-årig betjent, som er tiltalt for at have krænket en ung kvinde.

Ifølge anklageskriftet kyssede betjenten hende på munden og holdt hendes hænder fast på ryggen, mens han pressede sit underliv mod hendes bagdel. Derudover har han sendt slibrige sms-beskeder til kvinden.

Snart skal også en 55-årig politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi i retten tiltalt for at true sig til gratis sex med en prostitueret.

Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der efterforsker anmeldelser mod politipersonale og afgør klager over politiets adfærd.

Myndigheden blev oprettet 1. januar 2012 og melder om en stigning i anmeldelser af de strafbare sager. DUP's kontochef, Rasmus Blaabjerg vil dog heller ikke karakterisere det som en tendens.

- Der har været flere sager i 2012 og 2013, men vi har ikke analyseret årsager til stigningen. Dermed har vi ikke belæg for at sige, at det skulle skyldes en ændret adfærd hos politiet, siger han og tilføjer:

- Vi ved fra den lignende myndighed i Norge, at antallet af både klager og anmeldelser steg, efter at man indførte den uafhængige ordning.

/ritzau/