Betydelige ændringer på vej på Det Kongelige Teater

Politiske krav om nye besparelser betyder, at der nu skal kigges på nationalscenens samlede struktur og bygningsmasse, der omfatter Gamle Scene, Skuespilhuset, Scenografisk Værksted og Operaen. Det skriver altinget.dk.

Det forudser bestyrelsesformanden for den danske nationalscene, Stine Bosse, inden startskuddet til de politiske forhandlinger om en ny fireårig aftale om Det Kongelige Teaters økonomi.

- Det vil betyde strukturelle ændringer, varieret forhøjelse af billetpriserne samt andre ændringer, der vil resultere i mærkbare ændringer for teatret, siger Stine Bosse til Altinget.dk.

Hun ønsker ikke at uddybe, hvad der ligger i udtrykket "strukturelle ændringer".

- Det får du ikke ud af mig endnu, for vi har ikke taget endelig stilling til det. Men det handler jo for eksempel om, at der er en bygningsmasse, der er til at tage og føle på – og den bliver man jo nok nødt til at kigge på, siger Stine Bosse.

Meldingen kommer, efter en konsulentrapport fra Deloitte – bestilt af Finansministeriet – for nylig har peget på en lang række områder, hvor Det Kongelige Teater samlet set kan spare og effektivisere for op til 75 millioner kroner.

Rapporten giver teatrets ledelse ikke meget for, men den har alligevel fået dem til selv at arbejde med at identificere mulige besparelser og merindtægter, som ledelsen vil kunne forsvare.

- Vi har jo luret, hvor pilen peger hen, og derfor har vi som ledelse arbejdet med det over længere tid. Vi har i bestyrelsen en rimelig forståelse for, at når der skal spares penge, så skal Det Kongelige Teater naturligvis også deltage, siger bestyrelsesformand Stine Bosse til altinget.dk.

Derfor har Det Kongelige Teater også udarbejdet en række muligheder, men intet er besluttet endnu.

Det Kongelige Teater driver i dag Gamle Scene, Skuespilhuset, Operaen og Scenografisk Værksted.

Stine Bosse ønsker ikke over for Ritzau at uddybe, hvad hun tror, besparelserne helt konkret vil betyde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip