Bevæbnede betjente ved retsmøde om betjent-overfald

Flere svært bevæbnede betjente er onsdag morgen posteret ved Retten i Hillerød.

Årsagen er, at retten holder grundlovsforhør med en 25-årig mand, der sigtes for at have overfaldet en politimand i Center Sandholm. Manden skal ifølge politiet have sympati med Islamisk Stat.

Det lukkede retsmøde er endt med, at han er blevet varetægtsfængslet til 22. oktober.

Der er fundet blodspor på hans værelse på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han boede, og desuden har politimanden genkendt ham.

Mindst tre gange blev politiassistenten stukket med kniv tidligt tirsdag morgen, fremgår det af den sigtelse, som senioranklager Bente Schnack læser op.

Sigtelsen lyder på drabsforsøg.

Den anholdte, der er statsløs palæstinenser, har sympatier for Islamisk Stat og er angiveligt radikaliseret, oplyste politiet sent tirsdag.

Men offentligheden må ikke høre mandens egen forklaring.

- Politiet skal have mulighed for at holde kortene tæt på kroppen, lyder dommer Lene Faursby Ahlers' begrundelse for dørlukning.

Den 25-årige nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer, advokat Henrik Østergaard.

Med slæbende skridt kommer den unge mand ind i retslokalet iført løstsiddende tøj forsynet med stempler med "Københavns Fængsler."

Han har skæg. Umiddelbart virker han lidt fraværende.

Sikkerhedsopbuddet er ud over det sædvanlige. Alle tilhørere undersøges grundigt af politifolk.

Overfaldet skete cirka klokken 3.30. Den 56-årige politimand mødte op på arbejde og bemærkede lys i nogle politilokaler, som normalt er mørklagte.

Da han gik ind i bygningen, blev han angrebet bagfra. Ifølge sigtelsen blev han ramt tre steder - i højre side af halsen, øverste del af ryggen og i venstre overarm.

Senioranklageren nævner ikke i den åbne del af retsmødet noget om, at der eventuelt kan være medskyldige.

- Sagen er på et helt indledende stadie. Politiet holder alle spor og efterforskningsmuligheder åbne, siger Bente Schnack.

I sin kendelse fastslår dommeren, at der er en begrundet mistanke mod den unge. Han har skader, som kunne stamme fra håndgemæng med betjenten, fastslår dommeren. Han har blandt andet en rift over det ene øje.

/ritzau/

 

Dagens Gossip