Bevæbnede mænd angriber universitet i Pakistan

Mindst 19 mennesker blev dræbt, da fire militante onsdag stormede et universitet i det urohærgede, nordvestlige Pakistan, oplyser militæret.

De pakistanske myndigheder har afsluttet en gennemsøgning af universitetsområdet, og de fastslår, at mindst 19 mennesker blev dræbt, og at de fire militante, som begik angrebet, er dræbt.

Myndighederne advarer om, at antallet af dræbte kan stige, da omkring 50 personer er såret.

- Antallet af dræbte kan stige til 40, siger sikkerhedskilder.

En talsmand for redningsmandskabet siger, at der blandt de dræbte er studenter, vagter, politifolk og mindst en lærer - ifølge lokale medier kemilæreren Syed Hamid Husain.

To eksplosioner rystede universitetet, mens angrebet var i gang.

- Jeg hørte to eksplosioner nær det ene beboelseskompleks, siger et anonymt øjenvidne til Pakistans Geo TV og tilføjer:

- Vi ved ikke, om eksplosionerne var granater eller angriberne, der sprængte sig selv i luften.

De i alt fire angrebsmænd blev dræbt af sikkerhedsstyrker, efter at de havde forskanset sig i to bygninger på universitetsområdet.

De militante kom ind på området i ly af en tæt vintertåge og klatrede over ydermurene til det velbevogtede Bacha Khan Universitet i Charsadda i den nordvestlige Khyber Pakhtunkhwa-provins.

Da de var kommet ind på universitetet, åbnede de ild mod studerende og lærere i klasseværelser og på sovesale.

Universitetet har over 3000 studerende. Onsdag befandt der sig yderligere omkring 600 gæster på læreanstalten i anledning af en poesi-oplæsning.

Taliban i Pakistan tager skylden for angrebet, som kaldes for hævn for militærets langvarige offensiv mod militante grupper i Pakistans klanområder nær grænsen til Afghanistan.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip