Bevæbnet bankrøver anholdt efter tre minutter på flugt

En 18-årig mand blev mandag formiddag anholdt få minutter efter, at han havde begået væbnet røveri mod en bank i Holstebro, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Alarmen indløb klokken 10.23, umiddelbart efter røveriet, og klokken 10.27 sad den unge mand på bagsædet af en patruljevogn.

- Gerningsmanden stikker i første omgang af til fods, men der er to vidner, som sætter efter ham og får dirigeret os i den rigtige retning. Derfor kan vi pågribe ham hurtigt efter røveriet, siger vagtchef Jeppe James Olsen til Ritzau.

Den 18-årige er fra lokalområdet og er i forvejen kendt af politiet.

Ganske få minutter inden anholdelsen dukkede han op i Ringkjøbing Landbobank på Den Røde Plads i Holstebro.

- Han var maskeret og truede personalet med en pistol, inden det lykkedes ham at slippe væk med et ukendt pengebeløb, siger Jeppe James Olsen.

Vagtchefen understreger, at politiet normalt ikke anbefaler, at vidner løber efter bevæbnede forbrydere. Men i særlige situationer kan man hjælpe politiet.

- Der kan være stor forskel på, hvor farlig en forbryder er. Men hvis man eksempelvis har mulighed for på afstand at registrere, hvilken vej en bankrøver flygter, så kan det være en stor hjælp for os, siger han.

Det er fortsat uvist, om den unge mand skal fremstilles i grundlovsforhør tirsdag formiddag, eller om anklagemyndigheden vil gå efter en såkaldt straksdom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip