Bevæbnet elev sårer seks på gymnasium i USA

En gymnasieelev blev dræbt, da en anden elev åbnede ild på den amerikanske Marysville-Pilchuck High School i den vestlige delstat Washington. Ud over den dræbte elev meldes fire personer såret, heraf tre alvorligt. Gerningsmanden er også død, oplyser tv-stationen CNN.

På tv-billeder ses talstærkt redningsmandskab og politifolk med trukne våben i færd med at gennemsøge skolebygningerne klasseværelse for klasseværelse for at undersøge, om der skulle være flere bevæbnede personer.

Politiet er dog overbevist om, at kun en person har stået bag ugerningen, og at han har skudt og dræbt sig selv, inden myndighederne kunne nå frem. På et improviseret pressemøde oplyser talsmand for det lokale politi, Robb Lamoureux, at gerningsmanden, der var elev på skolen, er død.

Motivet for skyderiet står ikke klart. Skudepisoden fandt sted i gymnasiets kantine. Mindst en de skudramte er evakueret med helikopter til et nærliggende sygehus. Skolens elever er bragt til en kirke, hvor de bliver hentet af deres forældre, oplyser tv-stationen CNN.

Politiet har opfordret alle pårørende til at holde sig væk fra skoleområdet, og har i stedet oplyst om et nærliggende opsamlingssted, hvor de kan hente deres børn.

- Marysville Pilchuck High School er i øjeblikket lukket ned på grund af en nødsituation. Politi og redningstjenester er rykket ud. Marysville skoledistrikt fortsætter med at være lukket ved Pilchuck indtil ordensmagten giver nærmere besked, skriver gymnasiet på dets hjemmeside.

- Jeg sad og spiste, da jeg hørte fire skud bag mig. Jeg så et skydevåben rettet mod et bord, så løb jeg ud af døren, siger eleven Axel til nyhederne på tv-stationen Kiro.

Tv-billeder viste efter skudepisoden elever myldre ud fra skolebygningerne i Marysville, der ligger 55 kilometer nord for Seattle.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip