Beyoncé henrykker anmeldere med album om utro Jay-Z

26/04/2016 04:44

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Beyoncé, en af musikverdenens største stjerner, tog fusen på både fans og fagfolk, da hun natten til søndag lancerede sit nyeste album "Lemonade" uden varsel.

Albummet består af en filmisk og en musisk del, der begge kredser omkring ægtemand Jay-Z's angivelige utroskab.

Og det er, hvis man skal tro anmelderne, et af de bedste popalbum, der er udgivet de senere år.

- Beyoncé bygger videre på sit forrige album, "Beyoncé". Både visuelt og tematisk. Men denne gang giver hun af sig selv og får det til at hænge sammen som et overvældende popværk. Og hun bruger selvbevidst sin platform til at sætte dagsordenen, skriver anmelder Simon Lund i Politiken.

Han giver fuldt hus med seks hjerter ud af seks mulige. Især er Simon Lund imponeret over alsidigheden i albummet, som blev udgivet på ægtemandens musiktjeneste, Tidal.

- Ikke kun politisk og personligt, men også musikalsk, træder Beyoncé ud af sin egen tryghedszone med rock, country, calypso og samarbejde med sangskrivere som Ezra Koenig, Father John Misty og James Blake, skriver Simon Lund.

Berlingske giver albummet fem ud af seks stjerner.

- Holder "Lemonade" som album og film? Dertil må jeg svare et rungende JA. Som album og film er "Lemonade" det mest omhyggeligt sammensat, varierede og følelsesmæssigt komplekse produkt, Beyoncé hidtil har udgivet, skriver Pernille Smith Larsen i Berlingske.

I BT skriver Henning Høeg, at han aldrig har været den store fan af Beyoncé. Men det har nu med skribentens egne ord ændret sig.

- Nu er jeg ærlig talt klar til at smide samtlige hæmninger over bord, stå i kø i timevis, indløse billet, og så skrige som en 14-årig pige, næste gang Bay-Bay kommer til byen, skriver han.

- Lemonade er nemlig et moderne film- og popmesterværk. Hverken mere eller mindre, skriver Henning Høeg.

/ritzau/