Beyoncé også i skudlinien for koncert i Kasakhstan

Det er kommet frem, at Beyoncé også optrådte, da Kasakhstans præsident Nursultan Nazarbayev holdt bryllup for sit yngste barnebarn i weekenden. Dermed har R&B-stjernen med stor sandsynlighed placeret sig på øretævernes holdeplads.

Ifølge det russiske nyhedsbureau RIA Novosti var Beyoncé med, da Kanye West fløj til Kasakhstan for at give privatkoncert og flere iagttagere i den amerikanske musikindustri spåede i går, at rapperen vil blive udsat for hård kritik.

Bryllupskoncerten havde landers stenrige overklasse som publikum og betragtes som yderst kontroversiel, fordi præsidenten er under anklage for omfattende korruption og krænkelse af menneskerettighederne.
Nazarbayev og hans familie skal have beriget sig på den fattige befolknings bekostning ved at tilegne sig milliarder fra olieindustrien.

Nogle af de mange penge gik til lørdagens storslåede bryllup i den tidligere hovedstad Almaty. West skal således have scoret, hvad der svarer til 17 millioner kroner for sin optræden og Beyoncé har sandsynligvis fået mindst ligeså meget med hjem.

Tidligere er stjerner som Jennifer Lopez blevet voldsomt kritiseret for at optræde for korrupte og diktatoriske ledere i Centralasiens tidligere Sovjetrepublikker. Det ville Sting imidlertid ikke være med til og aflyste i 2011 en koncert for Nazarbayev. Kasakhstans præsident fik rockveteranens begrundelse råt for usødet. Den tidligere Police-forsanger nægtede at stille op for en mand, der krænker menneskerettighederne, lød det.

Sting var blandt andet bekymret over, at Nazarbayev havde slået hårdt ned på demonstrationer blandt landets strejkende oliearbejdere.

 

Dagens Gossip