Biers nye film får verdenspremiere på filmfestival i Toronto

To kriminalkommissærer og bedste venner. Den ene er lykkelig gift, mens den anden er fraskilt og bruger det meste af sin tid beruset på den lokale stripklub.

Og så er scenen sat til Susanne Biers nye drama "En chance til".

Filmen er onsdag blevet udtaget til Toronto International Film Festival, hvor den får verdenspremiere i sektionen "Special Presentation". Det vækker glæde hos producer, Sisse Graum Jørgensen, der har produceret filmen for Zentropa.

- Det er fantastisk, at "En chance til" får verdenspremiere på en af verdens største filmfestivaler. Det er en modig og ambitiøs film, som Susanne og Anders Thomas Jensen har skabt, og jeg kunne ikke have drømt om en bedre start for filmen end en verdenspremiere på Nordamerikas førende filmfestival, siger hun i en pressemeddelelse.

"En chance til" er instrueret af Susanne Bier, mens Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet. Begge har været med til at skabe historien. Nikolaj Coster-Waldau, der i øjeblikket har stor succes i USA med sin rolle i den populære serie "Game of Thrones", spiller hovedrollen.

Både Susanne Bier og Nikolaj Coster-Waldau deltager ved verdenspremieren, som dog endnu ikke har fået fastlagt visningsdagen.

Filmfestivalen bliver afholdt fra 4.-14. september, og i år er det 39. gang, at festivalen afholdes. Ud over det danske bidrag bliver britiske Mike Leighs "Mr. Turner" og kinesiske Zhang Yimous "Coming Home" vist i samme sektion som "En chance til".

Selvom Susannes Biers film allerede får verdenspremiere i september, kan filmen først ses i de danske biografer 15. januar i det nye år.

Ud over Nikolaj Coster-Waldau er Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Bodil Jørgensen, Marie Bonnevie og Søs Egelind også på rollelisten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip