Bilbombe dræber 10 mennesker i Bagdad

Mindst 15 mennesker meldes dræbt, efter at en bilbombe tirsdag er eksploderet i Iraks hovedstad, Bagdad, siger lokale sikkerheds- og hospitalskilder.

Eksplosionen skete midt i morgenmyldretiden i den østlige del af byen. 37 mennesker skulle være såret ved angrebet, der skete i Jadida-området.

Militante oprørere i Irak angriber hyppigt befolkede områder som eksempelvis caféer, markedspladser og moskéer for at øge tabstallet mest muligt.

Irakiske regeringsstyrker kæmper for at generobre områder af landet, der kontrolleres af den voldelige islamistiske oprørsgruppe, Islamisk Stat (IS).

USA har siden den 8. august udført luftangreb i Irak mod militante fra IS i forsøget på at stække islamisterne, der i juni indledte en større offensiv og indtog store områder i det centrale og nordlige Irak.

I lørdags eksploderede tre bilbomber i den kurdiske by Kirkuk i det nordlige Irak. Mindst 20 mennesker blev dræbt, og 65 blev såret.

Bombeattentaterne ved Kirkuk kommer på et tidspunkt, hvor kurdiske styrker er på slagmarken i Irak for at kæmpe mod den stærkt islamiske milits Islamisk Stat (IS), der i de seneste måneder har været på fremmarch i det vestlige og nordlige Irak.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip