Bilbranchen racer mod nyt rekordår

Salget af nye biler kender kun en vej, og det er op.

I årets første seks måneder ligger salget otte procent højere end i sidste halvdel af 2013, der blev et rekordår. Derfor forventer bilbranchen, at 2014 vil sætte en ny rekord i antallet af solgte biler.

- Meget tyder på, at vi igen får et rekordår. Jeg tror faktisk, at de kommende måneder vil medvirke til et endnu højere bilsalg, siger Jens Brendstrup, der er direktør i Autobranchen Danmark.

I 2013 steg bilsalget med 6,7 procent i forhold til året før, og der rullede i alt 182.198 nye personbiler ud på de danske veje, men bilsalget spurter imod en ny rekord i år.

Det er især de små og mellemstore biler, der sælges. I juni blev der solgt 17.573 nye biler, og ifølge bilbranchen er biler i golfklassen for første gang i lang tid den mest solgte bilklasse.

Den lille familiebil står næsten for en fjerdedel af bilsalget i juni, og det er et udtryk for større tillid hos forbrugerne.

- Mange faktorer peger på, at danskernes tro på samfundsøkonomien er stigende. Den stigende optimisme har resulteret i, at den lille familiebils markedsandel er voksende, siger Jens Brendstrup.

Autobranchen Danmark repræsenterer bilforhandlere, bilværksteder og autolakererier og har i alt 900 medlemmer med 1100 forretningssteder over hele landet. Branchen beskæftiger mere 20.000 medarbejdere og omsætter for cirka 50 milliarder kroner årligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip