Bilfærge på vej til København brød i brand

Skrevet af admin

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

Bilfærgen Corona Seaways, der var på vej fra Fredericia til København, brød i brand klokken 02.30 natten til onsdag, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

- Der bliver kaldt mayday fra færgen, og de fortæller, at der er brand om bord, siger vagthavende ved SOK og uddyber:

- Vi får sendt en tysk fregat, der er i nærheden, hen til ham. Så ringer han lidt senere og fortæller, at branden er slukket, og der nu kun er røgudvikling tilbage.

Færgen havde 19 besætningsmedlemmer og 10 passagerer om bord, men ingen er kommet til skade.

Skibet fragter trailere, som lastbiler bakker ind og læsser af på hoveddækket, der er det næstøverste dæk på skibet. Det var midt på hoveddækket, at branden opstod.

Skibet var for stort til at komme ind i Helsingør Havn og sejlede derfor til Helsingborg Havn.

- Kaptajnen ville gerne have nogle til at undersøge skibet, om der stadig var flammer hist og pist. Det gør svenskerne, da han kommer til Helsingborg, oplyser den vagthavende hos SOK.

SOK har kendt til sagen, men har ikke været "voldsomt involveret" i den, selv om færgens destination var København.

Corona Seaways sejler mellem Fredericia, København og den litauiske by Klaipeda. Færgen er ejet af det svenske selskab Ellingsen Ship Management AB, der holder til i Stockholm, men siden 2008 er det blevet chartret af DFDS.

Selskabets informationschef, Gert Jakobsen, fortæller, at det var færgens egne systemer, der fik branden under foreløbig kontrol.

- Branden er blevet slukket af sprinklersystemet om bord. Derudover har der været noget efterslukning, da de kom ind til land, siger han.

- Skibet ligger til kaj i Helsingborg, og branden vil i henhold til reglerne blive efterforsket af myndighederne, som også vil fastslå brandårsagen, siger Gert Jakobsen.

Corona Seaways er et såkaldt roll-on roll-off fragtskib. Det betyder, at godset kan rulle om bord på enten trailere, lastbiler eller små lave vogne, hvor der kan ligge tungt gods på.

/ritzau/