Bilimportører: Lille fald i historisk stort bilsalg

Der i blev solgt 501 personbiler færre i oktober i 2014 end i 2013. Det lille fald ændrer dog ikke ved, at bilsalget for 2014 ser ud til at blive rekordstort. Det viser månedsopgørelsen fra De Danske Bilimportører.

Salget i årets første ni måneder har været så stærkt, at der efter oktober stadig er solgt 6428 flere biler end i samme periode sidste år.

- Reelt er bilsalget fortsat på samme niveau, som det har haft siden maj - et højt niveau, der formentlig vil gøre 2014 til året med flest nye personbiler nogensinde, skriver privatøkonom ved Danske Bank Las Olsen i en mail til Ritzau.

- Selv om bilsalget er aftaget en lille smule, er det stadig meget højt sammenlignet med tidligere, skriver han.

Samme positive toner lyder fra den administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

- Vi oplever grundlæggende et meget stabilt marked, hvor særligt den tiltagende normalisering af, hvilken størrelse biler der bliver solgt, er med til at give en fornuftig udvikling. Derfor forventer vi, at markedet ender nogenlunde på niveau med sidste års rekordsalg, siger han i en pressemeddelelse.

Ligesom salget af personbiler går salget af varebiler og lastbiler også godt. Salget af varebiler i oktober er steget med 600 biler i forhold til 2013 - hvilket er en stigning på 32 procent. Til stor glæde for Gunni Mikkelsen.

- Salget af nye varebiler har været den positive historie i 2014. Det viser, at investeringslysten er høj blandt særligt de små- og mellemstore virksomheder, og vi forventer, at den positive udvikling fortsætter året ud om end mere begrænset end den kraftige stigning i oktober, siger han.

Også for lastbiler er salget bedre end sidste år. Her er salget i årets første 10 måneder 2,5 procent højere end samme tid sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip