Bilinspektør tvivler på ung lastbilchaufførs forklaring

En ung lastbilchauffør taler sandsynligvis ikke sandt ved Retten i Horsens.

Det er i hvert fald vurderingen fra den bilinspektør, der undersøgte ulykkesstedet efter en voldsom trafikulykke 5. december sidste år syd for Horsens.

Tre personer mistede livet, og flere kom alvorligt til skade.

Ifølge den 23-årige chauffør nåede han at bremse, inden han ramte en bilkø foran sig, men det er usandsynligt, mener bilinspektør Peter Føns.

- Jeg synes, det er meget usandsynligt, at han har bremset, siger bilinspektøren under retssagen, hvor den unge mand blandt andet er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Vidnet baserer sit udsagn på, at lastbilens bremselys ikke var aktiveret, da kollisionen skete.

- Det kan jo være, at bremselyset ikke virkede. Men normalvis virker det, siger Peter Føns.

Han anfører desuden, at lastbilen først holdt stille 84 meter efter kollisionen. Det må indikere, at den kørte cirka 90 kilometer i timen, ligesom politiet skriver i anklageskriftet.

- Hvis han ikke kører 90 kilometer i timen, kan vi ikke få det til at passe, at han først holder stille 84 meter senere, siger Peter Føns.

Den tiltalte mener ellers, at der nærmere var tale om 80 kilometer i timen, og at farten ville have været endnu lavere, hvis der ikke havde været olie på vejbanen.

Men heller ikke det forhold har bilinspektøren kunnet konstatere under sit arbejde.

- Vi har ikke observeret noget olie på kørebanen på strækningen før ulykkesstedet, siger Peter Føns.

I retten har den tiltalte fortalt, at der nærmest ikke var trafik på vejen, da han tidligt om morgenen kom kørende på motorvej E45.

Efter at have orienteret sig i sidespejlet i et par sekunder holdt bilerne pludselig stille foran ham, lød forklaringen.

Manden risikerer at komme i fængsel, når der senere onsdag afsiges dom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip