Bilist på flugt påkører med vilje motorcykelbetjent

Politiet i Midt- og Vestsjælland kunne lørdag konstatere, at det nytter at bede offentligheden om hjælp.

I jagten på den unge mand, der lørdag middag påkørte en motorcykelbetjent med vilje, havde politiet samme eftermiddag via pressen udsendt et signalement af den blå Skoda Felicia, som manden kørte i samt registreringsnummeret på bilens stjålne nummerplade.

Kort efter kontaktede en borger politiet og fortalte, at han havde set bilen ved den lokale brugs.

- Borgeren havde læst på Facebook, at vi søgte den pågældende bil, og da han kort efter gik en tur, så han bilen parkeret ved Grevinge Brugs, fortæller vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet havde dog sent lørdag aften endnu ikke anholdt den unge mand, der er cirka 20 år og har lyst hår.

- Men vi er ikke uden spor, siger vagtchefen, der tilføjer, at politiet "ikke endeligt" har identificeret gerningsmanden.

Påkørslen skete på Bobjergvej i Asnæs i Nordvestsjælland, da en motorcykelbetjent ville stoppe en ung mand, der kom kørende i bil.

- Den unge mand i den gamle bil faldt lidt uden for normalbilledet, og betjenten vendte sin motorcykel for at tjekke, om han havde kørekort, og om bilen eventuelt kunne være stjålet, fortæller vagtchefen.

Motorcykelbetjenten satte efter bilen, der pludselig bremsede hårdt op og holdt stille. Betjenten holdt ind bag bilen, satte motorcyklen på støttebenet og stod af motorcyklen.

- Men inden han kommer helt af, bakker bilen pludselig for fuld kraft ind betjenten og hans motorcykel, forklarer vagtchefen.

Betjenten blev slynget nogle meter hen ad vejen, mens bilen gassede op og kørte fra stedet. Han er ikke kommet alvorligt til skade, men blev sendt på skadestuen.

Politiet oplyser, at gerningsmanden vil blive sigtet for vold mod tjenestemand samt for grov vold, når han bliver anholdt.

Politiet ved ikke, hvorfor manden reagerede så voldsomt på, at betjenten ville stoppe ham.

/ritzau/

 

Dagens Gossip