Bilist slipper for fartbøde: Konen var ved at føde i bilen

En 37-årig mand fra den østjyske by Brædstrup kan i disse dage glæde sig over flere ting.

I skrivende stund er han højst sandsyligt lige blevet far, og samtidig slipper han formentlig for at betale den fartbøde, som han fik på vej hen til sygehuset.

Fartbøden fik manden i går, da han blev blitzet af politiet, da han kørte 110 km/t på en vej, hvor man kun måtte køre 80 km/t.

Hustruen sad på passagersædet – hun var gået i fødsel, så nu gjaldt det bare om at komme frem til sygehuset i tide.

Forinden havde manden ringet til vagtcentralen, der havde vejledt ham om, hvordan han skulle forholde sig bag rettet ved den såkaldte civile udrykning.

- Han havde en hvid klud i sideruden, som man skal have, men blev blitzet i en fartkontrol. Sagen skal nu vurderes, men vil formentlig blive frafaldet, siger vicepolitiinspektør Peter Thaysen ved Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkebad.

At manden nok slipper for at betale bøden skyldes, at det i helt særlige tilfælde er tilladt at køre udrykningskørsel for helt almindelige mennesker.

Det er i færdselslovens paragrad syv, at man finder muligheden for at agere ambulancechauffør i særlige tilfalde, såfremt der påmonteres en hvid dug foran på køretøjet, som det hedder i loven. Samtidig skal ordensmagten underrettes inden, mens det er ulovligt at køre rundt med det hvide stof på bilen, hvis man ikke har en særdeles god undskyldning. 

 

Dagens Gossip