Biljagt: Politiet affyrer skud

En biljagt i København endte søndag eftermiddag med, at en betjent måtte springe for livet, da en 39-årig bilist nægtede at standse.

Politiet måtte samtidig affyre et eller flere skud ved episoden, men ingen kom til skade. Bilisten er nu anholdt, oplyser Københavns Politi.

Biljagten startede, da politiet forsøgte at standse bilen under en fartkontrol ved Langebro. Bilisten kom kørende i høj fart og nægtede at standse. Bilisten begyndte at køre vildt i området ved Christiania.

- Vi rundkaster bilen over radioen, og kort efter ser en anden patrulje køretøjet, hvor de prøver at standse bilen, men det lykkedes heller ikke, siger den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi Dan Aakerhjelm Sørensen til Ritzau.

Den 39-årige mand ender på Krimsvej, hvor der er en del nybyggeri nær Øresundsvej.

- Føreren af bilen ender på en vej, som er blind, hvor han standser, og en polititjenestemand stiger ud. Føreren af bilen laver en U-vending og kører frem mod politibetjenten med høj hastighed, som må springe for livet, siger efterforskningslederen.

- I den forbindelse bliver der afgivet skud af politiet, men hvor mange og hvordan kan vi endnu ikke sige, fortæller Dan Aakerhjelm Sørensen.

Bilisten ender med at køre ind i en stor container, og han stikker af til fods fra stedet. Men de to politibetjente får hurtigt føreren af bilen anholdt.

Politiet er i gang med tekniske undersøgelser på gerningsstedet, og Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, der varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd, er underrettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip