Bilkøb: Danskerne udviser handelstalent

Når vi køber brugt bil, vil vi have den billigere end udbudsprisen. I en ny undersøgelse fortæller hele 62 procent af bilkøberne, at de forhandler om prisen, hver gang de køber brugt bil.

Faktisk viser undersøgelsen, at en stor gruppe af danskerne er så dygtige til at handle om prisen, at 19 procent af dem får købsprisen reduceret med 11-20 procent, mens 6 procent af de adspurgte endda forhandler prisen mere end 20 procent ned.

- Prisen på en brugt bil er altid til forhandling, og det ved rigtig mange danskere. Hvis ikke man kan få et kontant afslag i prisen, er der gode muligheder for at få ekstra udstyr eller supplerende produkter med i købet, fortæller markedsanalytiker hos BilBasen, Jan Lang.

Prisbevidste bilkøbere

I samme undersøgelse fortæller danskerne, at pris, benzin- og driftsøkonomien er vigtigst for valget, når man køber bil, og det øger lysten til at forhandle om prisen.

- Danskerne er rationelle og ekstremt prisbevidste bilejere og bilkøbere. Økonomien som hele spiller en afgørende rolle, og derfor forventer de også, at prisen står til forhandling, når de køber brugt bil, mener Jan Lang.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Undersøgelsen er lavet af analyseinstituttet YouGov for Bilbasen.

 

Dagens Gossip