Bill Clinton: Jeg kunne have dræbt bin Laden

Allerede inden World Trade Centers tvillingetårne styrtede sammen efter terrorangrebet 11. september 2001, var Osama bin Laden i den amerikanske efterretningstjenestes søgelys. Og Bill Clinton havde i sin tid som præsident mulighed for at slå ham ihjel, men valgte at lade være.

Læs også: Ny bog: Bill Clinton har stadig en affære - nu med storbarmet blondine

Det fremgår af en lydoptagelse, som Sky News har offentliggjort. Her hører man Clinton fortælle om sine overvejlserne. Optagelsen skulle stamme fra kun ti timer inden, det første fly ramte World Trade Center.

- Jeg siger bare, du ved, hvis jeg var Osama bin Laden ... Han er en meget klog fyr. Jeg brugte meget tid på at tænke på ham. Og der var engang, hvor jeg næsten fik ram på ham. Jeg fik ham næsten. Og jeg kunne have dræbt ham, men jeg ville have været nødt til at ødelægge en lille by kaldet Kandahar i Afghanistan og dræbt 300 uskyldige kvinder og børn, og så ville jeg ikke have været bedre end ham. Så jeg gjorde det ikke, siger Clinton.

Læs også: CIA overvejede at lave bin Laden-dæmon som legetøjsfigur

Han referer angiveligt til, at han som præsident fik efterretninger om, at bin Laden skulle holde til i en guvernørbolig i Kandahar tilbage i 1998.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip