Bille-voldsdom giver ingen bekymring hos Esbjerg-træner

Angriberen Nicki Bille Nielsen skiftede onsdag fra fransk Evian til Esbjerg på en treårig kontrakt, men tilbage i april var angriberen i overskrifterne af en helt anden årsag. Her blev han nemlig dømt for vold, en dom han senere valgte at modtage.

Det har dog ikke spillet nogen større rolle i forhold til, om Esbjerg ville have angriberen ind i truppen. Det siger cheftræner Niels Frederiksen til Ritzau.

- Jeg har haft nogle samtaler med Nicki her den sidste uges tid, og jeg har fået et rigtig godt indtryk af ham. Jeg synes, han er en god dreng. Han har en masse humør.

- Alle ved, der har været nogle episoder med ham uden for banen, men det er mit klare indtryk, at han er blevet klogere og har lært noget. Så jeg tror egentlig, at det er rigtigt fint at komme til Esbjerg, hvor han kan fokusere på fodbolden og få familien med.

- Vi er en god klub, der har en rigtig fin trup, der er god til at tage imod nye spillere og har et godt socialt niveau. Det kommer til at gavne ham, tror jeg, siger cheftræneren.

Spørgsmål: I april blev han idømt en voldsdom for anden gang. Har det spillet nogen overvejelse?

- Ikke ud over at jeg selvfølgelig har haft en snak med Nicki omkring de ting. Det ligger vist også noget tilbage i tiden, så vidt jeg husker. Det har egentlig ikke givet anledning til andre overvejelser.

- Jeg føler mig helt overbevist om, at Nicki er kommet her for at spille fodbold, og at han brænder for at blive kendt for at være en dygtig angriber, der kan score mål. Vi kigger fremad og ikke så meget bagud, siger Niels Frederiksen.

I april blev Bille idømt 60 dages betinget fængsel samt 80 timers samfundstjeneste for at have modsat sig en anholdelse og bidt en politibetjent i armen.

I marts 2009 fik han en anden dom for vold. Dengang blev han idømt 40 dages betinget fængsel, og dommen blev gjort betinget af 50 timers samfundstjeneste. Straffen fik han for at have uddelt knytnæveslag.

Niels Frederiksen fortæller, at man til gengæld har gjort sig en masse sportslige overvejelser om, hvorfor Nicki Bille kan blive en målsucces i Esbjerg, selv om han i 19 ligakampe sidste sæson kun scorede en enkelt gang for Evian.

- Vi har ledt efter noget duelstyrke, noget hidsighed og en aggressiv spillestil. Det synes jeg, at vi har fået.

- Jeg tror, at han på vores hold kommer til at få mange chancer, og jeg føler mig overbevist om, at han nok skal sparke dem ind hos os, siger Niels Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip