Billeder: AGF rykker op på tredjepladsen efter fortjent sejr

03/11/2013

AGF spillede sig søndag eftermiddag ind i Superligaens absolutte topstrid efter en fuldt fortjent sejr på 2-1 over Viborg.

Aarhusianerne har det ellers historisk svært, når de spiller hjemmekampe mod Viborg i Superligaen, hvor AGF var uden sejr siden 2002.

Men det var bestemt ikke til at se, for hjemmeholdet blæste i store dele af kampen hen over et passivt og tandløst Viborg-mandskab.

Efter en chancefattig og tempoløs indledning på kampen fik AGF midt i første halvleg tilspillet sig det spillemæssige overtag.

Og det blev helt fortjent vekslet til en føring, da Osama Akharraz i halvlegens døende sekunder tog sagen i egen hånd.

Fra kanten af feltet afdriblede han nemt Babajide Ogunbiyi og med en følt afslutning fra 20 meters penge sendte han bolden over i det lange målhjørne bag en chanceløs Michael Peskovic i Viborg-målet.

En fremragende detalje af den lille tekniker, der ikke lod sig kue af en tung og regnvåd bane.

Efter pausen fortsat AGF dominansen, og allerede efter to minutters spil var det ved at give pote.

Søren Larsens afslutning fra tæt hold strøg dog snært forbi den ene opstander, men det var bare et forvarsel fra den tidligere landsholdsforward.

Det skulle nemlig lykkes for den velspillende angriber at komme på tavlen, da han i det 63. minut blev sat fremragende i scene af indskiftede David Devdariani.

Med et fladt indlæg fra højre side fandt georgieren en helt fri Søren Larsen i feltet, og med en indersideafslutning fandt han sikkert netmaskerne.

Så skulle gæsterne satse offensivt, men meget sigende for Viborg-spillernes præstation, så lykkedes det dårligt at sætte AGF under pres.

Tværtimod var værterne ad flere omgange tæt på 3-0 mod et Viborg-mandskab, der på dagen var langt fra at vise den gejst og fighterånd, der har sikret dem en overraskende stor pointhøst så langt i sæsonen.

I sidste spilleminut fik Viborg dog reduceret, da Thomas Dalgaard udnyttede et straffespark.

Men trods et par hektiske slutminutter, så kom Viborg ikke tættere på en udligning, og dermed blev det en fortjent hjemmesejr på 2-1.

Med sejren stryger AGF forbi Viborg i Superliga-tabellen, hvor AGF nu indtager tredjepladsen med 21 point for 14 kampe. Viborg er lige efter med 20 point.