Billeder: Ny hobbitfilm trætter orkmætte filmanmeldere

De danske filmanmeldere er ikke entydigt begejstrede over det nye og biografaktuelle eventyr baseret på Tolkiens univers, der på dansk har fået navnet "Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark".

Under overskriften "Den laaange rejse" giver Ekstra Bladet hug til hele grundidéen om at strække J.R.R. Tolkiens lille fortælling fra 1937 om hobbitten Bilbo Sækker til tre selvstændige spillefilm:

- Den indlysende forklaring er selvfølgelig en kombination af grådighed og storhedsvanvid i kølvandet på Jacksons anderledes vellykkede filmtrilogi over Tolkiens "Ringenes Herre", lyder det.

Men materialet kan ikke bære det, og filmen klasker sammen som en mislykket soufflé, lyder dommen fra Ekstra Bladet, der tildeler instruktør Peter Jackson tre stjerner ud af seks mulige for indsatsen.

Det samme gør Berlingske, der beskriver filmen som "Tolkien i tomgang".

- Film nummer to om Hobbitten overlever kun på sine flotte effekter, lyder det.

- Men kan man nøjes med billedblær af højeste karat, vil man sikkert vurdere "Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark" noget højere, tilføjer Berlingske-anmelderen.

Jyllands-Posten er også med på de tre stjerner til filmen, der hyldes som vanvittigt flot. Men den spændende historie ender med at blive lidt kedelig, fordi den trækkes i "ulideligt langdrag", lyder det.

BT er lidt gladere og giver fire stjerner til andet kapitel i "Hobbitten"-trilogien.

- Alligevel skal der nok være nogen, der undertrykker et gab eller to midt i 3D-mekkaet og oplever lille Bilbo Sækkers nu seks timer lange rejse mod dværgriget Erebor som en ren ørkenvandring, skriver BT-anmelderen.

- Eller "orkenvandring", for der er næsten ingen ende på de orker, slyngler og kæmpeedderkopper, Bilbo og de 13 dværge må nedkæmpe på deres vej, lyder det.

Politikens anmelder er anderledes begejstret for den "tætte, mørke og storslåede" film, som høster fem ud af seks mulige stjerner.

Især den ildspyende drage, som kaldes en af filmhistoriens syv vidundere, er anmelderen helt vild med.

- Det er stilrent eventyrgys, storslået fantasy, ren og skær Wagner, her i den digitale billedepokes uendelighed af mulige illusioner, lyder det.

Se billeder fra den røde løber i Imperial i København nedenunder...

/ritzau/

 

Dagens Gossip