Billeder: Stormflod koster ni menneskeliv på ferieø i Italien

Mindst 14 mennesker har mistet livet på den italienske middelhavsø Sardinien, som er ramt af hårde storme, rapporterer de internationale nyhedsbureauer.

Tv-optagelser viser oversvømmede huse, ødelagte biler, vandmasser i gaderne og brusende floder, som er gået over deres bredder.

- Vi vurderer antallet af omkomne til 14 ... Det er en dramatisk situation, siger den regionale præsident, Ugo Cappellacci.

- Vi er i højeste alarmberedskab, fortæller Giorgio Cicalo fra civilforsvaret på Sardinien til tv-stationen Rai 3.

- Vi har ikke set en situation så ekstrem som denne i måske flere årtier. Især fordi det er over hele øen, tilføjer han.

Det værst ramte område lader til at være i og omkring havnebyen Olbia, der ligger på den nordøstlige del af øen. Byen er en populær rejsedestination i sommermånederne.

Olbia, hvor de fleste af dødsofrene er, er næsten totalt oversvømmet, og mange mennesker har måttet søge tilflugt i midlertidige lejre og nødhjælpscentre. Tusindvis af huse er delvist ødelagt.

Blandt de omkomne er tre mennesker fra samme familie, som mistede livet i nærheden af Olbia, da en vejbro kollapsede ned over deres køretøj. Derudover er en mor og en datter fundet døde i en bil, og en politimand meldes også dræbt.

BBC skriver, at mennesker i hundredvis er evakueret fra deres hjem på Sardinien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip