Billeder: Suveræn Jan Ø. kvaser inder og er i kvartfinalen

Jan Ø. Jørgensen sørgede torsdag aften for at holde liv i de danske drømme om et topresultat i herresingle ved Denmark Open.

Den femteseedede spiller, der vandt Super Series Premier-turneringen i 2010, kom videre til kvartfinalerne efter en overbevisende sejr på 21-11, 21-15 over verdensranglistens nummer 13, Kashyap Parupalli fra Indien.

Kampen i Odense Idrætshal var på forhånd imødeset med spænding. Ikke mindst fordi Jan Ø. Jørgensen i vanlig bramfri stil havde kaldt sin egen indsats for "elendig" i onsdagens sejr i tre sæt over japaneren Takuma Ueda.

25-årige Jan Ø. Jørgensen, der har døjet med en forstrækning i læggen, havde mødt Kashyap Parupalli tre gange før torsdagens kamp.

To gange havde danskeren trukket sig sejrrigt ud af de indbyrdes opgør, senest ved Malaysia Open i januar.

Fra begyndelsen af første sæt var Jan Ø. Jørgensen skarp, og han virkede velovervejet i forhold til, hvornår han skulle angribe, og hvornår det var bedst at spille lidt mere afventende.

Kashyap Parupalli virkede til gengæld ikke helt vågen på linjerne, og han blev prompte straffet, når han spillede fjerbolden for kort.

Jan Ø. Jørgensen hjemførte sættet i sikker stil.

Normalt er intet sikkert med danskeren, før sidste bold er færdigspillet, ofte i tredje sæt, men der var kun få tegn på spænding i andet sæt.

Kashyap Parupalli virkede i perioder nærmest apatisk med flere nemme fejl til følge, og det hjalp ikke på inderens chancer, at den fysisk stærke Jan Ø. Jørgensen listigt tvang ham ud på nogle lange løbeture undervejs.

Inderen kom alligevel op på 7-9, før danskeren igen satte turboen til og kørte sejren hjem på sin femte matchbold.

I kvartfinalen skal Jan Ø. Jørgensen møde vinderen af opgøret mellem den topseedede Lee Chong Wei og danske Viktor Axelsen.

Den kamp spilles senere torsdag aften, og malaysieren, der er forsvarende mester ved Denmark Open, er på papiret klar favorit.

Tidligere torsdag kom mixeddoublen Anders Kristiansen og Julie Houmann videre til kvartfinalerne.

Danskerne besejrede et japansk par i tre sæt og skal fredag møde verdensmestrene, Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir fra Indonesien.

Se billederne nedenunder...

/ritzau/

 

Dagens Gossip