Billige flybilletter til juleshopping i udlandet

En solid tommelfingerregel siger, at det altid er billigst at flyve, når kunderne ikke er der. Og det er i slutningen af november og i slutningen af januar. Og i år er billige flybilletter i november ingen undtagelse.

Det viser en gennemgang af flypriserne lavet af Dansk Flyprisindex.

Kan man rejse i uge 48, er gennemsnittet af de laveste billetpriser til 10 europæiske storbydestinationer på 649 kroner fra Københavns Lufthavn, mens gennemsnittet er omkring 365 kroner højere fra Billund Lufthavn.

Flyver man fra København, er det lavprisflyselskaber som Norwegian, Easyjet, og Vueling, der er billigst. Og fra Billund er det Ryanair, KLM og SAS, der fører an med de billige billetter.

- Forbrugerne kan glæde sig over lavere priser end sidste år ved samme tid, således at november også i år vil rumme nogle af årets billigste rejsedage, siger direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flyprisindex.

Vil man juleshoppe i Barcelona, kan man tage til den spanske by tur/retur for 783 kroner fra København.

Det er ikke muligt at finde en billet til en europæisk storby, der koster over 1000 kroner. Det dyreste man kan vælge, er en tur til Rom med Norwegian. Returbilletten koster 796 kroner.

- Mulighederne for en billig juleshoppingtur til en europæiske storby har sjældent været så gunstige som i øjeblikket. Jagter man også gode shopping-tilbud på destinationen, kan flybilletten mere eller mindre være betalt gennem besparelsen, siger Ole Stouby.

I forhold til samme rejseuge i 2012 er priserne fra CPH faldet med otte procent, mens billetpriserne fra Billund er 15 procent lavere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip