Billigere biler sætter gang i jobfesten

Det er ikke topskatten eller beskæftigelsesfradraget, der skal skrues på, hvis man leder efter den mest effektive måde at skabe nye job på.

Derimod er det billigere biler, som er den bedste jobskaber, lyder det fra Finansministeriet. Det skriver Børsen.

Lempes registreringsafgiften med fem milliarder kroner, vil knap 10.000 nye job blive skabt. Til sammenligning vil det kun skabe 7900 job at øge topskattegrænsen for samme beløb. Er det derimod beskæftigelsesfradraget, der bliver justeret, er gevinsten blot 2500 nye job.

Tallene stammer fra et svar fra Finansministeriet til Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen.

- Det her er virkelig interessant, fordi det nu er Finansministeriet selv, der understreger, at registreringsafgiften er meget, meget skadelig for dansk økonomi, siger politikeren til Børsen.

Han vil bruge svaret i de kommende finanslovforhandlinger.

Ifølge cheføkonom i tænketanken Kraka Jens Hauch er registreringsafgiften et effektivt skatteværktøj, fordi den er meget høj sammenlignet med andre skattesatser. En lettelse af afgiften på biler vil ifølge Finansministeriet samtidig kun føre til marginalt mere social ulighed i samfundet.

Mads Lundby Hansen, cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, mener, at tallene bør føre til politisk handling.

- Det her svar bør få registreringsafgiften til at rykke frem i den politiske debat. For hvis der blandt politikerne er et ønske om større arbejdsudbud på den ene side og uændret ulighed på den anden side, så må man jo konstatere, at lavere registreringsafgift tager sig ganske fordelagtigt ud, siger han til Børsen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip