Billigere billetter uden for myldretiden

Skrevet af John Meyer

17/12/2012

Mest læste i dag

Det bliver billigere at køre i tog eller bus fra kl. 18 og hele aftenen og natten frem til kl. 7 om morgenen og igen fra kl. 11 til 13. I weekenden og på helligdage gælder takstnedsættelsen hele døgnet.
Takstnedsættelsen sker i forlængelse af Aftale om bedre og billigere kollektiv trafik af 12. juni 2012 mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, som hvert år udmønter 1 mia. kroner til at styrke den kollektive trafik.
Ud over at det bliver billigere at køre i bus og tog uden for myldretiden, indebærer trafikaftalen også, at det personlige rejsekort bliver gratis fra januar 2013, og at der indføres et nyt ungdomskort, der bl.a. giver alle 16-19 årige nem og billig adgang til den kollektive trafik.
 

Tilfreds minister
- Jeg er meget tilfreds med, at man nu har fået aftalerne om takstnedsættelser på plads med trafikselskaberne, så vi kan se konkrete effekter af de ca. 500 mio. kroner vi vil bruge hvert år på at sænke priserne i den kollektive trafik over hele landet. De billigere billetter vil få flere passagerer til at bruge bus og tog uden for myldretiden og i weekenderne, og det vil give mere plads, når der er brug for det i spidsbelastningen morgen og eftermiddag. Takstnedsættelserne og det seneste års markante investeringer i blandt andet letbaner, nyt togmateriel og elektrificering af jernbanen, er et stort skridt i retning af at få styrket den kollektive transport og gjort den mere attraktiv i forhold til bilen, siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S).