Bilsalget er tilbage og oppe i gear

Skrevet af admin

07/04/2015

Mest læste i dag

Der er kommet godt gang i salget af biler, og i marts såvel som første kvartal af 2015 er der sat rekord i bilsalget.

Det oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Ifølge brancheorganisationen endte salget i marts samlet set 19 procent over marts 2014, og hele første kvartal af 2015 lå fem procent over samme kvartal sidste år.

Marts tegner sig ligeledes for det højeste salg på en enkelt måned set over de seneste 15 måneder.

Der er fremgang i salget af personbiler såvel som i de mere erhvervsrelaterede vare- og lastbilklasser, lyder det fra brancheorganisationen.

- Hos De Danske Bilimportører tager vi det som et klart tegn på større tro og optimisme i samfundet som helhed, samt ikke mindst et større samlet aktivitetsniveau i erhvervslivet, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Hos den anden brancheorganisation, AutoBranchen, bliver det noteret, at 19.554 personbiler for første gang kom ud på de danske veje i marts.

Dermed er salget af personbiler kommet op i gear igen efter faldet i februar, påpeger administrerende direktør i AutoBranchen Danmark Jens Brendstrup.

- Vi er meget fortrøstningsfulde for bilsalget i år, fordi danskerne fortsat efterspørger flere og større biler, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge AutoBranchen er det noget overraskende, at bilsalget ligger over sidste års rekordår. Dermed holder brancheorganisationens forventning om et lavere bilsalg i 2015 heller ikke stik.

- Vi mener dog fortsat, at det er for optimistisk, at bilsalget skulle give endnu et rekordår i 2015, siger Jens Brendstrup.

I den mere kulørte del af bilsalget kan AutoBranchen oplyse, at danskerne fortsat er konservative i deres farvevalg.

- Grå/sølv og sort har altid været populære farver. På det seneste har hvid også været blandt danskernes yndlings-bilfarver, forklarer Jens Brendstrup.

/ritzau/