Bilsalget tog en puster i juli måned

Bilsalget har været rekordagtigt højt herhjemme i år, men juli måned kunne ikke helt følge med det tempo, der blev sat i første halvår.

Tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 14.266 nye personbiler i juli. Det er 53 færre end i juli måned sidste år, svarende til et fald på 0,4 procent.

Samlet set ligger salget i 2014 dog 6,4 procent over sidste års rekordniveau, og derfor er chefkonsulent Tejs Lausten Jensen heller ikke bekymret.

- I de seneste år er salget i høj grad vokset, fordi mange familier har opdaget de økonomiske fordele i at skifte en ældre brugt bil ud med en ny og brændstoføkonomisk, og det er et forhold, som i høj grad stadig er gældende.

- Derfor forventer vi også, at salget vil udvikle sig stabilt, men positivt, i de kommende måneder, siger chefkonsulenten for De Danske Bilimportører.

Det er fortsat minibiler som Volkswagen Up og Toyota Aygo, der dominerer bilsalget. Hele 54,2 procent af de biler, der rullede på gaden i juli, tilhørte den mindste klasse.

Men mellemklassebiler som Skoda Octavia og Volkswagen Golf og Nissan Qashqai har fået bedre fat og har øget markedsandelen fra 15,7 procent forrige år til 19,7 procent de seneste 12 måneder.

Antallet af solgte varebiler steg med hele 11,1 procent sammenlignet med juli måned sidste år, og tilsvarende blev der solgt 16,2 procent flere lastbiler i den forgange måned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip