Bin Ladens drabsmand: Troede jeg skulle dø på missionen

Den tidligere elitesoldat Robert O'Neill troede, at han skulle dø, da han i maj 2011 tog på mission for at dræbe verdens på det tidspunkt mest eftersøgte mand, al-Qaeda-lederen Osama bin Laden.

Det siger O'Neill, der for første gang står frem og fortæller om aktionen til den amerikanske tv-station Fox News.

- Jo mere vi trænede, jo mere gik det op for os, at det var en mission uden en returbillet, siger han.

- Vi tager af sted, og vi kommer ikke tilbage. Vi kommer til at dø, når huset bliver sprængt i luften. Vi kommer til at dø, når han bliver sprængt i luften. Ellers kommer vi til at være i huset i for lang tid og bliver anholdt af pakistanerne, og så kommer vi til at leve resten af vores korte liv i et pakistansk fængsel, uddyber O'Neill.

Det var specialenheden Navy Seals, der stod bag aktionen mod bin Laden. Robert O'Neill, der i dag er 38 år, var elitesoldat i enheden og vurderede på det tidspunkt, at selvom det tydede på at blive en selvmordsmission for amerikanerne, "ville det være det værd".

Soldaterne sagde til hinanden, at de alligevel skulle dø på et tidspunkt, og at "det ville være en god måde at dø på. Han vil dø med os".

- Du kan ikke bede om mere, end at være en del af noget så historisk skelsættende. Vi brændte for det. Det bliver ikke bedre, og vi tænkte, at det er derfor, at vi er her. Vi er i krig på grund af denne mand, og nu får vi ram på ham, siger Robert O'Neill.

I dag er han dog ikke lige så sikker, afslører han i dokumentarens første afsnit, der blev sendt på amerikansk tv tirsdag aften lokal tid.

- Jeg prøver stadig at finde ud af, om det her er det bedste, jeg nogensinde har gjort, eller det værste, lyder det fra soldaten.

Han understreger, at han er manden, der dræbte den berygtede leder, der menes at stå bag terrorangrebet på World Trade Center i 2001.

Påstanden modsiger en beretning fra en anden tidligere elitesoldat, Matt Bissonnette, som også deltog i angrebet i Pakistan i 2011. Han har i en bog, der udkom i 2012, givet en anden udlægning af, hvem der skød al-Qaeda-lederen i dennes skjulested i en muromkranset ejendom i byen Abbottabad. I Bissonnettes version var det gruppelederen, der affyrede det dræbende skud.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip