Biografernes formand forventer rekordår i 2015

Danskerne skal gøre sig klar til at bruge mange timer i biografsalene i 2015. For året bliver biografernes bedste i mange år. Det forudser formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen i filmmagasinet Ekko.

Han glæder sig på biografernes vegne, som han forventer får travlt.

- Der er en masse film i 2015, som ser utrolig lovende ud. Enten fordi de baserer sig på en franchise, der tidligere har solgt en masse billetter, eller fordi de er baseret på bøger, som har solgt en masse eksemplarer, siger han til Ritzau.

Specielt tre film giver ham håb om gæster i biografsalene: Filmatiseringen af den kontroversielle bog "Fifty Shades of Grey", den nye James Bond-film, "Spectre", og den danske "Klovn Forever".

- De tre film kommer til at løfte taget på biograferne, siger Kim Pedersen.

Men ud over de store biografbaskere mener Kim Pedersen, at 2015 skiller sig ud ved at have lidt for enhver smag.

- Næste år bliver den perfekte kombination, hvor enhver religion, af hvad man foretrækker af film, vil blive tilfredsstillet. Man vil komme til at opleve det ypperste indenfor hver genre, siger han.

Derfor er det også Kim Petersens håb, at biografgængerne ud over en tur ind og se "Klovn Forever" eller James Bond også vil besøger nogle af de film, der har fået anmelderroser på filmfestivalerne, og som kommer i de danske biografer i 2015.

- Jeg håber, der også bliver plads i budgettet til at folk kommer til andet end publikumsmagneterne. Hvis jeg skal nævne et par stykker: "Teorien om Alting" om Stephan Hawkings, "The Imitation Game" og "Birdman", siger han.

Af danske film forventer biograferne sig også meget af komedien "Mænd og Høns" og familiefilmen "Min Søsters Børn og Guldgraverne."

/ritzau/

 

Dagens Gossip