Biolog: Kun et spørgsmål om tid inden der er ulvehvalpe

Selv om det ikke er endeligt bevist, kan det sagtens være, at ulveentusiaster har fundet spor efter en ulvehvalp i Nordjylland. Det vurderer biolog i Skov- og Naturstyrelsen Hans Erik Svart, der ikke er overrasket, hvis det viser sig at være rigtigt.

- I det øjeblik den første ulv kom til Danmark for nogle år siden, var vi klar over, at det kun var et spørgsmål om tid, før der ville komme en bestand, siger Hans Erik Svart.

Ulvetracking, der er en sammenslutning af ulveentusiaster, anslog onsdag over for Nordjyske, at man havde fundet tegn på spor fra en ulvehvalp.

Blandt andet fordi der er fundet en sporrække, hvor der er så stor størrelsesforskel mellem poteaftrykkene, at der ifølge entusiasterne formentlig er tale om en hvalp, der løber ved siden af en voksen ulv.

Men Hans Erik Svart er langt fra enig i, at det beviser, at der er tale om en ulv.

- Fodspor er generelt ikke særlig pålidelige for at afgøre, om noget er en ulv. Sporene kan være fra en hund. Eksperter fra andre lande har flere gange sagt nej til at komme og undersøge det, fordi fodspor ikke er sikre.

- Selv om der ikke blev fundet fodspor fra mennesker lige i nærheden, kan folk jo godt have hunde gående løs. Og de kan også være stukket af, siger Hans Erik Svart.

De to rækker spor, som stammer fra indersiden af sandede klitter i området, viser, at der er gået to dyr sammen. Det ene dyr har poter, hvor sporene ifølge Nordjyske.dk er 12-13 centimeter lange, mens poteaftrykkene fra det andet dyr kun er halvt så store.

Rækken af spor går i en lige linje, og det taler for, at der er tale om ulve.

- Det er en indikation af, at det kunne være en ulv, for det er måden, ulven bevæger sig på. Det kan godt være, det er en ulv. Det kan ikke udelukkes, siger Hans Erik Svart.

Er der tale om en hvalp eller måske flere, vil det i så fald være de første i den fri natur i Danmark, siden den sidste ulv fra den oprindelige danske ulvebestand blev skudt i 1813.

/ritzau/

 

Dagens Gossip