Bios-tillidsmand ser lys forude efter aftale med region

Bios-redderne er sikret ro og stabilitet, og derfor er deres fællestillidsmand, Christian Stigaard, fortrøstningsfuld.

- Ord som stabilitet og ro gik over mødebordet en del gange, og det er det, mine kolleger har brug for, siger.

Region Syddanmark indgik onsdag aften en midlertidig aftale med kuratorerne om at drive det konkursramte ambulanceselskab Bios videre på regionens regning.

På sigt er målet, at Region Syddanmark skal overtage Bios' aktiviteter permanent.

Det glæder Christian Stigaard.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld. Jeg ser lyst på udviklingen. Det har været en periode med manglende stabilitet, og det her er for os en mulighed for at få den stabilitet, siger han.

Redderne er garanteret deres løn i overgangsperioden, men det er fortsat uvist, om de kan hente de penge hjem, som de har til gode i konkursboet i form af blandt andet overarbejde.

- Den bekymring har jeg stadigvæk. Vi er blevet forklaret, hvordan vi skal bruge Borger.dk og på den måde hente det hjem. Men vi får nok ikke det hele den vej igennem, siger Christian Stigaard.

Både op til og siden det hollandske selskab Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark for mindre end et år siden, har selskabet haft problemer.

Blandt andet har de haft problemer med at finde reddere nok til at udfylde vagtplanen. Som alternativ måtte de lære tyske reddere dansk.

Region Syddanmark valgte til sidst at begære selskabet konkurs. Det skyldes blandt andet, at Bios ikke har tilbagebetalt 31,5 millioner kroner, som regionen ved en fejl udbetalte til ambulanceselskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip