Bios vil ikke anke konkurserklæring

Det hollandske ambulanceselskab Bios har besluttet, at det ikke anker Skifterettens konkurserklæring.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at selskabet ser frem til, at sagen bliver undersøgt nærmere

- Vi er kede af at være placeret i denne situation på grund af ulovlig konkurrence fra Falck, og vi ser frem til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens videre undersøgelser, lyder det fra ejer og bestyrelsesformand i Bios, Stef Hesselink.

Region Syddanmark og Bios mødtes onsdag morgen i Skifteretten i Odense, efter regionen havde indgivet konkursbegæringen på grund af en ubetalt regning på 31,5 millioner kroner.

Bios foreslog en afdragsordning, som Region Syddanmark afslog, fordi ordningen potentielt ville være i strid med EU's regler om ulovlig statsstøtte.

Et flertal i Region Syddanmarks regionsråd besluttede tirsdag aften, at man ville hjemføre ambulancedriften.

Det hollandske ambulanceselskab påstår i pressemeddelelsen, at Region Syddanmark hele tiden har haft planer om at overtage driften og blot udnyttede den fastkørte situation.

- Vi er overbeviste om, at der hele tiden har været et politisk ønske i regionen om at hjemtage ambulancedriften. Regionen har tvunget sig ud i en situation, der kunne være løst i fordragelighed, skriver selskabet.

Selv om Bios er utilfreds med Region Syddanmarks håndtering af sagen, har selskabet ingen intentioner om at lægge sig i vejen for planerne for fremtiden.

- Vi vil fokusere på, at ambulancerne skal køre, og vi vil støtte kuratorerne og regionen for at gøre det muligt, lyder det fra selskabet.

- Det er både i patienternes, borgernes og reddernes interesse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip