Biotekselskabet Genmab henter en milliard i ny kapital

Biotekselskabet Genmab henter en milliard i ny kapital til udvikling af lægemidler og opkøb, og det er en god portion penge, som selskabet polstrer sit beredskab med.

Aktieanalytiker i Jyske Bank, Frank Hørning siger, at Genmab har udnyttet muligheden for at hente kapital på et tidspunkt, hvor selskabet egentlig har nok kapital til udvikling af de projekter, der er i gang.

- Selskabet er ikke på hælene. Men det er en god portion penge, der kommer ind i kassen. Genmab har tidligere lavet en del kapitaludvidelser, når pengene har været der. De ved godt, at der kan være perioder, hvor markedet er lukket for kapitaludvidelser, siger Frank Hørning til Ritzau.

Han ser to grunde til, at Genmab har hentet yderligere kapital.

- Den ene er, at de er på udkig efter opkøb, og har sikret sig tilstrækkelig kapital til når de finder det, de gerne vil have, og det kan være tættere på, end de giver udtryk for.

- Den anden grund er, at de i forbindelse med partnerskabsaftaler ønsker at stå mere solidt med kapital, som kan give dem fordele i aftalerne, siger Frank Hørning.

Genmabs chef, Jan van de Winkel, betegner overfor netmediet MedWatch, at der er tale om rettidig omhu.

- Det er det rigtige tidspunkt. Som biotekselskab er man nødt til at agere, før man er tvunget til det. Virkeligheden er, at når man virkelig har brug for pengene, så kan man ikke få dem, siger Jan van de Winkel til MedWatch.

Genmab, der blev stiftet i 1999, er et internationalt biotekselskab, der forsker i og udvikler lægemidler til en række kræftformer, eksempelvis leukæmi og knoglemarvskræft, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber.

I alt udvidede selskabet kapitalen med 8,88 procent eller 4,6 millioner aktier, der blev solgt for 217 kroner stykket. Det svarer ifølge Ritzau Finans til en rabat på fem procent i forhold til lukkekursen på Genmab-aktien torsdag.

Investorerne modtog dog nyheden ved at sælge ud af aktien. Et par timer efter nyheden om kapitaludvidelsen, var aktiekursen faldet med 0,8 procent til kurs 226,60 på fondsbørsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip