"Birdman" blev den store vinder ved Oscar

Skrevet af admin

23/02/2015
Michael Keaton (højre), som har hovedrollen i filmen Birdman, og Alejandro G. Inarritu, som instruerede filmen, ved Oscar-uddelingen

Mest læste i dag

Filmen "Birdman" vandt natten til mandag Oscar-statuetten for bedste film ved prisuddelingen i Los Angeles.

"Birdman", der har den tidligere Batman-skuespiller Michael Keaton i hovedrollen, var på forhånd en af favoritterne til at tage den prestigefulde pris med hjem.

Keaton, der trods forventningerne om det modsatte gik glip af en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, indtog sammen med sine medskuespillere Emma Stone og Edward Norton samt instruktøren og producerne bag "Birdman" scenen for at takke for prisen.

- Det har været en fantastisk oplevelse. Det er skønt at stå her, siger Michael Keaton.

Alejandro Iñárritu, der har instrueret "Birdman", vandt en Oscar for bedste instruktør, mens filmens manuskript også formåede at løbe med en guldstatuette ved galla-showet.

Den mørke komedie, der handler om en afdanket superhelt, der forsøger at gøre comeback på Broadway, vandt i alt fire Oscar-priser.

Mexicanske Iñárritu benyttede også sine mange ture fra siddepladserne til takketalens mikrofon til at takke publikum for at se hans "skøre film".

"Birdman" blev optaget i New York City i løbet af 23 dage i 2013. Budgettet lød på 16,5 millioner dollar.

Prisen for bedste film blev vundet for næsen af "Boyhood", "The Grand Budapest Hotel", "American Sniper", "Selma" og "The Imitation Game".

Særligt "Boyhood" havde tilsyneladende tabt pusten. Den blev i første omgang anset for at være den helt store favorit til at tage de store priser og var nomineret i seks kategorier, men kun Patricia Arquettes formåede at hive en af de største priser ved Oscar-festen hjem for sin birolle.

I filmen spiller hun en enlig mor til filmens hovedperson over en periode på 12 år.

/ritzau/