Birthe Rønn Hornbech ser sit Venstre i frit fald

Skrevet af admin

16/01/2016

Dagens topnyheder

Venstre-regeringens udlændingepolitik førte lørdag til, at endnu en folkevalgt politiker forlader partiet.

Michael Gatten, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation, har meldt sig ind hos De Radikale.

Han er den tredje folkevalgte, der foretager det skift på under en måned. Det mest prominente Venstre-medlem, som har skiftet parti, er europaparlamentarikeren Jens Rohde.

Venstres tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er bekymret for udviklingen, og hun mener, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må tage problemet alvorligt.

- Lars bliver nødt til at lytte - både til baglandet og andre. Det nytter ikke noget, at Venstre tror, man kan overhale Dansk Folkeparti højre om, for hver gang Venstre skærper tonen og politikken, kræver Dansk Folkeparti bare mere, siger hun til TV2.

Birthe Rønn Hornbech konstaterer, at den stramme linje på udlændingefronten ikke vil virke.

- Danmark har ingen allierede i EU. Det vil betyde, at vi får flere flygtninge. Hvis målet har været at få færre asylsøgere, så er det løb kørt for længst. Der er kun én løsning, og den er europæisk, siger hun.

Birthe Rønn Hornbech er fortsat medlem af Venstre, men hun forstår godt dem, der forlader partiet.

- Hvis man ikke oplever, at der bliver lyttet, og man ikke oplever, at man kan gøre en forskel i Venstre for at få partiet på sporet igen, så kan jeg godt forstå, at man vælger at gå.

- Jeg kan bare ikke gå til Radikale Venstre. Jeg bliver og kæmper og siger min mening, for jeg ved, at der er mange i Venstre, der er enig med mig, siger hun.

/ritzau/