Biskop ved ceremoni i Köln: Også andenpiloten er offer

Ulykkelige pårørende samt politiske og religiøse ledere samledes fredag i den enorme domkirke i Köln for at mindes ofrene fra sidste måneds flystyrt i de franske alper.

I forbindelse med ceremonien vajer flagene på halvt over hele landet for de 150 døde. og både forbundskansler Angela Merkel og præsident Joachim Gauck er til stede.

Udenfor den over 600 år gamle Kölner Dom hænger et stort hvidt flag med et sort kors, mens 150 lys er opstillet foran alteret - ét for hver af de dræbte.

Det er ærkebiskoppen af Köln, kardinal Rainer Maria Woelki, og lederen af den protestantiske kirke i Westfalen, Annette Kurschus, der leder ceremonien.

- Så mange tårer er blevet grædt i de forgangne uger, siger Kurschus.

- Det er godt, når vi kan græde med hinanden og for hinanden, siger hun.

Inden ceremonien tændte sørgende lys på trapperne op til katedralen.

En buket med hvide tulipaner, der er placeret ved kirken, er flankeret af et kort:

- Depression er utilregnelig, står der med henvisning til andenpiloten på det forulykkede fly, Andreas Lubitz, der efter alt at dømme begik selvmord ved at styre flyet mod en bjergvæg.

Forretningsmanden Peter Eiglmeier er kommet hele vejen fra den nordtyske by Hamburg.

- Jeg mistede selv to børn for et par år siden. Mine tanker går til dem, der havde børn om bord på flyet, siger den 57-årige, mens han kæmper med at holde tårerne tilbage.

Inden højtidelighedens start opfordrede kardinal Rainer Maria Woelki til at mindes alle de involverede i styrtet - selv den formodede massemorder.

- Der er 150 ofre, sagde ærkebiskoppen.

Germanwings-flyet var på vej fra Barcelona til Düsseldorf, da maskinen forulykkede 24. marts.

Halvdelen af de ombordværende på flyet var tyske statsborgere, mens 50 var spaniere. Flere af passagererne havde dobbelt statsborgerskab, så nogle tæller blandt omkomne i to lande.

Der var også en enkelt dansker på flyet: Ingeniøren Søren Berg med bopæl i Barcelona.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip