Bizar Zlatan-scoring sikrer Sverige vital EM-sejr

27/03/2015

Sverige sikrede sig fredag aften tre vitale point i EM-kvalifikationsturneringen.

Men nemt var det ikke på udebane mod bundholdet i gruppe G, Moldova, da Sverige vandt 2-0 på to mål af superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Der skulle et bizart mål til at sætte svenskerne i gang kort efter pausen.

Moldovas målmand Ilie Pavel Cebanu ville sparke bolden langt frem ad banen, men han ramte Ibrahimovic, der stod på kanten af straffesparksfeltet.

Med hovedet dirigerede Paris Saint-Germain-angriberen bolden ind i det tomme mål til føring på 1-0.

Seks minutter før tid cementerede han sejren på et straffespark.

Med sejren ligger Sverige nummer to i gruppen med ni point for fem kampe. Østrig fører med 13 point efter 5-0 ude over Liechtenstein.

I gruppe C vandt Spanien en forventet sejr på hjemmebane med 1-0 over Ukraine. Juventus' angriber Alvaro Morata scorede sejrsmålet efter knap en halv time.

Spanierne har dermed andenpladsen for sig selv, tre point foran Ukraine. Slovakiet ligger stadig i spidsen med maksimum 15 point og tre ned til Spanien. Fredag vandt Slovakiet hjemme med 3-0 over Luxembourg.

I gruppe E fører England med maksimum point efter fem sejre. På Wembley havde England ingen problemer med at slå Litauen 4-0.

Manchester Uniteds Wayne Rooney indledte scoringen efter syv minutter. Hans tidligere holdkammerat Danny Welbeck, der nu tørner ud for Arsenal, øgede til 2-0 kort inden pausen.

Efter pausen cementerede først Liverpools Raheem Sterling og siden Tottenhams stjerneskud Harry Kane sejren.