Bjarne Riis: 2015-holdet er mit bedste nogensinde

Alberto Contador skal vinde Tour de France og Giro d’Italia. Peter Sagan skal vinde en forårsklassiker eller to.

Samtidig er der plads til Rafal Majka, som i år vandt bjergtrøjen og to etaper i Tour de France. Til australieren Michael Rogers - der vandt to etaper i Giro d’Italia og en i Touren. Og til alle de andre, som også kan vinde cykelløb.

Det cykelhold, som engang tilhørte Bjarne Riis, har stadig danskeren som sportslig chef og overhoved, og han har til 2015 skabt et hold, som allerede bliver betegnet som et af dem, der kommer til at styre næste sæson.

- Jeg forventer, at vi kommer til at vinde cykelløb. Også flere end vi er vant til at vinde, siger Bjarne Riis om Tinkoff-Saxo-holdets udsigter for 2015.

På holdets træningslejr på golfresortet Anfi Tauro på Gran Canaria ser man tydeligt, at Bjarne Riis går rundt med et lille smil på, når han inspicerer gruppen af ryttere, giver praktiske instrukser inden dagens træning eller lytter til træner Bobby Julich, der orienterer rytterne inden afgang.

Det gør han, fordi han i sit stille sind jubler over det hold, han som manager og sportslig leder har skabt sammen med holdejer Oleg Tinkov.

- Det her er mit bedste nogensinde. Det bliver ikke meget bedre. Jeg har fået mit drømme-setup med de rigtige folk på de rigtige pladser, siger Bjarne Riis.

Holdets styrke sender tankerne tilbage til de år, hvor Riis og hans hold dominerede Tour de France med Schleck-brødrene, Carlos Sastre og Fabian Cancellara, og sidstnævnte samtidig vandt forårsklassikere næsten efter behag.

For første gang nogensinde har Riis den luksus at have to fuldtidsansatte trænere - Bobby Julich og Daniel Healey. Sidstnævnte har haft succes indenfor roning og har ifølge Riis en stor sports-videnskabelig viden om krop og træning.

Og Julich har mærket det hele på sin egen krop som cykelrytter.

- Vi er dækket ind på alle pladser. Der er kommet flere nye til.

- Nicki Sørensen. Jeg ved, hvad han står for. Han er kombineret træner og sportsdirektør. Patxi Villa. En helt fantastisk fyr med stor teknisk viden, som hjælper os med materiel, vindtunnel og den slags. Han analyserer alt muligt.

Hele cykelholdet med seks danske ryttere, med sportsdirektører som Lars Michaelsen og Nicki Sørensen og flere andre danskere i staben omkring holdet, indledte i weekenden to ugers træningslejr på Gran Canaria.

/ritzau/

 

Dagens Gossip